Egészség & kikapcsolódás

Hidroterápia a megújulásért

A fürdőzésnek számos pozitív élettani hatása van. A saját masszázsmedence egy otthoni wellness centrum, ahol tökéletesen kikapcsolódhat. A hidroterápia segít a stresszoldásban, hozzájárul a pihentetőbb alváshoz, és még az izmokat is regenerálja. A jakuzzi rendszeres használata javítja az életminőséget, fokozza a vitalitást.

A víz felhajtóereje csökkenti a csontok és ízületek terhelését, a testhőmérséklethez közeli vízhőfok pedig a hőháztartás terhelését. Mindezek eredménye a fürdőzés nyugtató, pihentető hatása.

Mindemellett a hidromasszázs terápia fellazítja az izmokban kialakult feszültséget és görcsöket, majd eléri és átdolgozza a mélyebben fekvő szöveteket is. A stressz oldása, az izmok és mélyszövetek egyidejű átdolgozása zavartalan és pihentető alvást eredményez.

Stresszoldás

Masszázsmedencében fürdőzni rendkívül pihentető. Már a gondolat, hogy ellazulhat a meleg, pezsgő vízben jótékonyan hat a közérzetre. Tudományos tanulmányok támasztják alá, hogy a masszázsmedence használatának gyógyító hatása van.

A meleg vízben pihenni és lazítani bizonyítottan stresszoldó hatással bír az izmokra, a testre és az elmére is. Számos kutatás támasztja alá az eredményességét stresszel összefüggő mentális betegségek kezelésének esetében is. Hogy miért? A melegvizes fürdőzés megemeli az agyba szállított oxigén mennyiségét, mely serkenti az agy működését. Mindezt a víz hőmérséklete és antigravitációs hatása fokozza tovább: a magzati állapot harmóniáját imitálva.

A stresszhez hasonlóan a szorongástól szenvedők számára is segítség a jakuzzik által nyújtott élmény. Különösen a Hot Spring masszázsmedencéi, melyek felszerelésükkel egyedülálló atmoszférát teremtenek a relaxáló fürdőzéshez, és járulnak hozzá a szorongás oldásához.

A Hot Spring® masszázsmedencékben a masszázsélmény fény- és hangterápiával egészíthető ki. A medence külső hangulat világításával, a csobogók és vízesések nyugtató hangjával és látványával, valamint a beépített szórakoztatóközpont audió és vizuális elemeivel
a relaxációt vagy feltöltődést teljesen testre szabhatja.

01 stresszoldas HotSpring Highlife Envoy jakuzzi
02 pihenteto alvas HotSpring Highlife Vanguard jakuzzi

Pihentető alvás

Gondolta volna, hogy az igazán pihentető alvás kulcsa a lefekvés előtti jakuzzizás? Ha nehezen is hihető, de így igaz! Használja a masszázsmedencét elalvás előtt másfél órával. A kellemes meleg vízben a test felhevül, majd a fürdőzés végén ismét visszahűl, a hőmérsékletváltozás álmosság érzetet okoz, ennek köszönhetően hamarabb álomra szenderül, és mélyen alussza át az éjszakát.

Az alvás gyenge minősége számos fizikai és mentális problémához vezethet. Az esti fürdőzés hozzájárul a pihentető alváshoz. Mindössze 15 perc a jakuzziban lefekvés előtt garancia a testet és az elmét is felfrissítő pihentető alváshoz minden este..

Méregtelenítés

Segíthet a masszázsmedence abban, hogy megszabaduljon a testében felgyülemlett méreganyagoktól? A „méregtelenítés” fogalmát elcsépelték az elmúlt évek felkapott trendjei. Biztosan állíthatjuk, hogy a citromos víz és más hasonló „kezelések” nem indítják be a test méregtelenítő folyamatait. Jó hír azonban, hogy az emberi szervezet képes önmaga méregtelenítésre a máj, a vese és a bélrendszer segítségével. A masszázsmedence használata pedig támogatja ezeket szerveket az egészséges működésükben.

A meleg vízben való fürdőzésnek kettős hatása van a véráramlásra: a meleg hatására a szív több vért pumpál, és ezzel tágítja az érrendszert. A megnövekedett véráram több oxigént és táplálékot szállít a szervekbe, amelyek ezáltal sokkal hatékonyabban működnek, és szabadulnak meg a nemkívánatos méreganyagoktól.

03 meregtelenites HotSpring Limelight jakuzzi hidromasszazs
04 Izomlazitas HotSpring Limelight jakuzzi hidromasszazs

Izomlazítás

Jól ismert tény, hogy a meleg víznek fájdalomcsillapító hatása van. Mivel serkenti a véráramlást, ennek köszönhetően gyorsabban üríti ki a felgyülemlett tejsav származékokat, az izomfájdalom egyik fő okozóját. A hidromasszázs fokozza a vérkeringést a mélyebb szövetekben, melynek hatására a görcsök feloldódnak. Az eredmény nem más, mint a rugalmasabb izmok és ízületek – a mobilitás és mozgástartomány javulása.

A medencéink által nyújtott masszázs így válik egy kíméletes edzésformává az idősebbek, illetve azok számára, akik korlátozottak a mozgásukban. A Hot Spring által nyújtott hidroterápia bizonyítottan hatékony sérülések és rehabilitáció esetén is.

Fogyás

Talán meglepő, de a meleg vizes fürdőzés a kalóriákat is égeti. Egy tanulmány során állapították meg, hogy a 40°C-os vízben való hosszabb tartózkodás hatására annyi hősokkfehérje (hsp) képződik, mint mozgás vagy edzés közben. A fiziológia reakció tekintetében párhuzamot vonhatunk a jakuzzizás és az edzés, azaz a fizikai terhelés között.

Fontos azonban felhívni rá a figyelmet, hogy egy, a masszázsmedencében töltött óra annyi kalóriát éget el csupán, mint 30 percnyi gyaloglás, és nem kárpótolja a mozgás egyéb jótékony hatásait.

05 fogyas torna hidroterapia HotSpring HotSpot Relay jakuzzi
06 fajdalomcsokkentes hidroterapia HotSpring jakuzzi

Fájdalomcsökkentés

A melegvíz fájdalomcsillapító hatásának köszönhetően a jakuzziban való fürdőzés kiváló módja a krónikus fájdalmak kezelésének. Tudományosan bizonyított tény, hogy a melegvizes fürdő jótékonyan hat az ínhüvelygyulladásra, a migrénes fejfájásra, fibromialgia, hátfájdalom és számos sérülés esetén is.

Jobb vérkeringés

Elmerülni és megpihenni a meleg vízben, három fiziológiai reakciót vált ki a testünkben:

  • Intenzívebb szívműködést a kardiológiai teljesítmény növelésével – vagyis a szív több vért pumpál.
  • Fokozottabb véráramlás az erek tágulásának köszönhetően.
  • Akadálymentes véráramlást a jellemzően fekvő és ülő pozíciónak köszönhetően. Minél vízszintesebb a test pozitúrája, annál könnyebben áramlik a test minden pontjába a vér, hiszen nem küzd a gravitációval.

 

Mi ennek a három hatásnak az eredménye? Kiegyensúlyozott vérkeringés, anyagcsere és vérnyomás – egészségesebb életfunkciók.

07 jobb verkeringes HotSpring Highlife Jetsetter jakuzzi
08 HotSpring Limelight jakuzzi hidromasszazs terapia egeszseg

Inzulinérzékenység javulása

Amennyiben 2-es típusú cukorbetegséggel diagnosztizálták, a legfontosabb faktor a betegségében az inzulinérzékenység. Az inzulinra való érzékenység javításával a szervezetnek könnyebb a vércukorszintet megfelelő szinten tartani.

Sajnos, mi sem állíthatunk mást, minthogy az inzulinérzékenység javulását helyes diétával és rendszeres mozgással érheti csak el. A jakuzzizás és a hidroterápia a diétában nem tud segíteni, de az utóbbiban igen. A meleg vízben a mozgásukban korlátozott betegek könnyebben mozognak, és tornázhatnak is. A pihentető, minőségi alvás szintén pozitív hatással van az inzulinérzékenységre, melyet – ahogy azt már korábban kifejtettük – garantál az esti fürdőzés.

Ajánlatkérés

Kérdései vannak? Szeretné tudni melyik modellt milyen kiegészítővel érdemes ötvözni, hogy hosszútávon megfeleljen a saját vágyainak és szükségleteinek?

Töltse ki az űrlapot, és szakértőink hamarosan megválaszolják a kérdéseit, és személyre szabott ajánlatot állítanak össze Önnek!


[Elfogadom a SpaTrend Kft., mint Üzemeltető Általános Szerződési Feltételeit és Adatvédelmi Irányelveit.]